Business picture

"Medierea este o componenta vitala a unui sistem judiciar eficient."
Chris McMurray

Cine poate promova medierea ?

1. Avocatul / Juristul
       In virtutea atributiilor profesionale, avocatul/ juristul este obligat sa aduca la cunostinta clientului, toate informatile necesare care pot servi la solutionarea cat mai rapida si mai eficienta a cauzei acestuia.
       Avocatul este specialistul care poate sa-si dea seama de pericolele procesuale pe care le poate intampina clientul sau de-a lungul procesului. De aceea el trebuie sa-l sfatuiasca pe acesta, cum poate alege o cale mai lipsita de riscuri pentru solutionarea litigiului .
       In concluzie, specialistii in domeniu pot promova cu succes medierea in diverse forme, important este sa inteleaga ca "mecanismul" nu le este potrivnic ci dimpotriva, reprezinta "veriga" lipsa din sistemul juridic, la care pot apela cu incredere si ei pentru rezolvarea propriilor conflicte.

2. Mediatorul
       Promoveaza mediera din mai multe considerente :
        - Unii cred cu tarie in efectele sale armonizatoare la nivel social prin schimbarea mecanismului de gestionare a conflictului
        - Altii apreciaza ca este o modalitate de afirmare si de exprimare a valorilor individuale pe care le promoveaza constant in mediul lor de viata
        - Pentru altii mediarea este o simpla profesie ce ii poate scoate din anonimat
        - Unii considera ca medierea este o noua oportunitate financiara
       Medierea va da rezultatele la care speram cu totii, numai daca noi credem cātu?i putin in ea si daca, abandonam comoditatea si frica de a muncii aparent fara folos

3. Magistratul
       Īn lumina art 6 din legea 370/2009 "Organele judiciare si arbitrale, precum si alte autoritati cu atributii jurisdictionale informeaza partile asupra posibilitatii si a avantajelor folosirii procedurii medierii si le īndruma sa recurga la aceasta cale pentru solutionarea conflictelor dintre ele".
       De ce? pentru ca medierea este o activitate de interes public, (asa cum precizeaza art 4 din Legea 192/2006) activitate ce serveste la īnfaptuirea justitiei īntr-un mod aparte.

Contact

Mediator Rusu Ionel

Strada Nicolae Titulescu
nr. 30, ap. 11
mun. Bacau

Telefon : 0723 588.627
               0743 792.410
               0334 806.880

Fax: 0234 510.510

E-Mail: rusuioneljr@yahoo.com
rusumediator@yahoo.com


Link-uri utile


Legislatie