Business picture

"Solutii mai bune, mai ieftine si mai rapide ale problemelor si disputelor sunt obtinute mai degraba prin mediere decat prin orice alte mijloace"
Fred S. Souk

Procedura in cazul medierii

        Procedura medierii are o faza prealabila, īncheierii contractului de mediere. Astfel :
        1. Partile care au formulat actiune īn justitie si doresc solutionarea conflictului pe calea medierii, pot face cunoscut instantelor faptul ca doresc solutionare cauzei prin intermediul noii procedurii, solicitānd īn acest sens suspendarea cauzei, īn baza art 242, alin .1, pct. 1 Cod Procedura civila.
        2. Partile aflate īn conflict se pot prezenta īmpreuna la mediator.
        3. Īn cazul īn care se prezinta numai una dintre parti mediatorul, la cererea acesteia, va adresa celeilalte parti o invitatie scrisa, īn vederea informarii si acceptarii medierii, stabilind un termen de cel mult 15 zile. Invitatia se transmite prin orice mijloace care asigura confirmarea primirii textului. Partea solicitanta va furniza mediatorului datele necesare contactarii celeilalte parti, (art. 43 alin 1 si 2 din Legea 370/2009 ce modifica Legea 192/2006). Īn cazul imposibilitatii de prezentare a vreuneia dintre partile convocate, mediatorul poate stabili, la cererea acesteia, o noua data īn vederea informarii si acceptarii medierii. Īn cazul acceptarii, partile īn disputa si mediatorul vor semna contractul de mediere.
        4. Daca cealalta parte refuza īn mod explicit medierea ori nu raspunde invitatiei mentionate sau nu se prezinta de doua ori la rand, la datele fixate, pentru semnarea contractului de mediere, medierea se considera neacceptata, (art .43 , alin .3 din Legea 192/2006 modificata).
        5. Mediatorul poate face si alte demersuri legale pe care le considera necesare pentru invitarea partilor la mediere , cu respectarea dispozitiilor legii medierii (art. 43, alin.4).
        6.Īnainte de īnceperea sedintei de mediere partile semneaza contractul de mediere.
        Este interzisa desfasurarea sedintelor de mediere, īnainte de īncheierea Contractului de mediere. Contractul se īncheie īntre mediator, pe de o parte, si partile aflate īn conflict pe de alta parte ( art 44 alin 1 si 2 din Legea medierii).

Contact

Mediator Rusu Ionel

Strada Nicolae Titulescu
nr. 30, ap. 11
mun. Bacau

Telefon : 0723 588.627
               0743 792.410
               0334 806.880

Fax: 0234 510.510

E-Mail: rusuioneljr@yahoo.com
rusumediator@yahoo.com


Link-uri utile


Legislatie