Business picture

"Mediatorul rareori face o greseala punand o intrebare sau ramanand tacut."
Andrew Hall

Drepturile mediatorilor

        Mediatorul are dreptul de a informa publicul cu privire la exercitarea activitatii sale, cu respectarea principiului confidetialitatii. (art 25 ,din Legea 192/2006).
        Mediatorul are dreptul la plata unui onorariu stabilit prin negociere cu partile, art 26. Prin contractul de mediere partile īsi asuma obligatia de plata a onorariului cuvenit mediatorului; cuantumul acestuia, modalitatile de avansare si de plata a acestor sume, (inclusiv īi situatii de renuntare ori esuare a procedurii), precum si proportia care va fi suportata de parti, tināndu-se cont, daca este cazul, de situatia lor sociala( art 45 .lit f). Daca partile nu au convenit altfel, aceste sume vor fi suportate de catre parti īn mod egal ,(art 45 lit .f).
        Contractul de mediere constituie titlu executoriu cu privire la obligatia partilor de a achita onorariul scadent, cuvenit mediatorului. ( art 48 , din Legea medierii)
        Mediatorul are dreptul la restituirea cheltuielilor ocazionate cu desfasurarea medierii (art 26 alin 1 din Legea medierii).
        Mediatorul are dreptul sa aplice un model propriu de organizare a procedurii medierii, cu respectarea dispozitilor si principiilor statuate de legea medierii, art 27.
        Mediatorul are dreptul de a refuza preluarea unui caz , avānd obligatia de a īndruma partile īn vederea alegerii unui alt mediator( Legea 370/2009)
         Sediul profesional al mediatorului este inviolabil, (art 28 din Legea medierii).

Cine sunt mediatorii ?

Drepturile mediatorilor

Atributiile mediatorilor

Unde gasim un mediator ?

Contact

Mediator Rusu Ionel

Strada Nicolae Titulescu
nr. 30, ap. 11
mun. Bacau

Telefon : 0723 588.627
               0743 792.410
               0334 806.880

Fax: 0234 510.510

E-Mail: rusuioneljr@yahoo.com
rusumediator@yahoo.com


Link-uri utile


Legislatie