Business picture

"Medierea este o componenta vitala a unui sistem judiciar eficient."
Chris McMurray

Concilierea

1. Concilierea este o alta metoda alternativa de solutionare a conflictelor, disputelor iminente sau īn derulare, prin care partile de comun acord īnteleg sa apeleze la serviciile specializate ale unui conciliator profesionist, care sa se īntālneasca separat cu ele, īn vederea solutionarii litigiului. Concilierea ca metoda, nu īncurajeaza īntālnirea partilor si discutiile directe.
       - La mediere, partile personal sau prin reprezentant comunica direct despre problema lor.
2. Concilierea aplica īn principal, strategia de solutionare a litigiului prin compromis.
       - La mediere, prin construirea relatiei de colaborare dintre parti, se urmareste rezolvarea definitiva a tuturor nevoilor si intereselor partilor, īn modul cel mai avantajos posibil pentru ele.
3. Conciliatorul, separat cu fiecare parte, dezvolta si selecteaza o lista de obiective, prioritati si rezultate de obtinut.
       - La mediere mai īntāi, se analizeaza cauzele profunde ale conflictului si abia apoi, dupa identificarea tuturor problemelor, se contureaza necesitatile si se lanseaza propuneri de solutionari reciproc avantajoase.
4. Prin conciliere partile aparent īsi salveaza relatia de colaborare sau o fac doar pe termen scurt, ele vizeaza īn principal satisfacerea prezenta si rapida a diferendului.
       - La mediere, partile sunt ajutate sa obtina tot ce le este necesar si pe deasupra sa-si reconstruiasca ori sa-si consolideze relatia afectata.

Arbitrajul

Negocierea

Concilierea

Contact

Mediator Rusu Ionel

Strada Nicolae Titulescu
nr. 30, ap. 11
mun. Bacau

Telefon : 0723 588.627
               0743 792.410
               0334 806.880

Fax: 0234 510.510

E-Mail: rusuioneljr@yahoo.com
rusumediator@yahoo.com


Link-uri utile


Legislatie