Business picture

"Secretul si farmecul vietii noastre nu stau in lipsa unui conflict, ci in hotararea si in priceperea noastra de a-l rezolva"
Anton S. Makarenko

Medierea comunitara

        Cu totii dorim sa ne putem bucura de liniste în comunitatea noastra, ceea ce nu este întotdeauna foarte usor. Sunt multe motive pentru care apar probleme în comunitatea noastra: banii, stresul, zgomotul, copiii, parcarile, animalele. Datorita lipsei de comunicare atât de des întâlnita, ceea ce începe ca o neîntelegere minora sfârseste într-un conflict major, cauzând tuturor stres si îngrijorare.
        Medierea comunitara se bazeaza pe încrederea pe care membrii comunitatii o acorda mediatorului, ca persoana apta sa faciliteze negocierile dintre ei si sa îi sprijine pentru solutionarea conflictului, prin obtinerea unei solutii reciproc convenabile, eficiente si durabile.
        Scopul acestei initiative este consolidarea relatiilor comunitare prin împuternicirea membrilor comunitatii de a media propriile dispute
        Solutionarea disputelor pe calea medierii presupune gasirea unor solutii permanente, unanim acceptate de toate partile implicate în conflict.
        Solutiile sunt date de persoanele asupra carora actioneaza consecintele. Mediatorul nu îsi impune propriile pareri sau solutii.
        Mai mult, participantii participa la mediere doar daca doresc si pot încheia medierea în orice moment.


Contact

Mediator Rusu Ionel

Strada Nicolae Titulescu
nr. 30, ap. 11
mun. Bacau

Telefon : 0723 588.627
               0743 792.410
               0334 806.880

Fax: 0234 510.510

E-Mail: rusuioneljr@yahoo.com
rusumediator@yahoo.com


Link-uri utile


Legislatie