Business picture

"Secretul si farmecul vietii noastre nu stau in lipsa unui conflict, ci in hotararea si in priceperea noastra de a-l rezolva"
Anton S. Makarenko

Medierea familiala

        Ce este medierea familiala ?
        Medierea familiala este o modalitate prin care se doreste sa se restituie cuplurilor responsabilitatea deciziei privind atât viitorul lor, cât si cel al propriilor copii.citeste mai departe...
        Medierea se desfasoara atât la initiativa proprie si voluntara a parintilor care se adreseaza unui mediator profesionist pentru ca ei sa hotarasca împreuna un proiect de viata, durabil pentru ei si pentru copiii lor, cât si la sugestia instantelor de judecata.
        Medierea familiala este un dialog desfasurat într-o atmosfera pasnica, menit sa înfrunte si sa rezolve conflictele din momentul despartirii, restabilind o comunicare eficienta între parti.
        Medierea fa miliala este o modalitate prin care cuplurile care se despart sau care s-au despartit deja, pot alege sa înfrunte si sa-si rezolve conflictele în scopul ajungerii la un acord care sa corespunda nevoilor fiecarui membru al familiei, într-un mod avantajos pentru toti, astfel încât toate partile sa câstige si nici una sa nu piarda.

        Ce nu este medierea familiala ?
        Nu este o terapie de cuplu sau familiala.
        Nu este o consultanta juridica.
        Nu impune acorduri care sa nu fie hotarâte de persoanele implicate.

        Cand sa apelati la medierea familiala ?
        Înainte de începerea procesului de divort.
        În timpul divortului.
        Dupa divort, în cazul în care este necesara revizuirea întelegerilor precedente.

        Cum se desfasoara medierea familiala ?
        Medierea consta în una sau mai multe întâlniri între parti si mediatorul care favorizeaza comunicarea între ele si care colaboreaza cu ambele parti pentru a gasi solutii realiste la toate problemele care îi privesc atât pe ei cât si pe copii.
        În cadrul procesului de mediere puteti rezolva de asemenea si problemele privind împartirea bunurilor comune, evitând procesele lungi si costisitoare, financiar si emotional, spre binele dumneavoastra si al copiilor dumneavoastra. citeste mai departe...
        Se deschide astfel pentru parti posibilitatea de a construi un proiect de întelegere reciproca, durabil în timp prin simplul fapt ca este ales de ei si nu impus de altcineva. Un asemenea plan are astfel sanse mult mai mari de a fi respectat.
        Medierea este independenta de sistemul judiciar.
        Mediatorii nu transmit în nici un mod judecatorilor continutul discutiilor purtate în timpul medierii.
        Întâlnirile din cadrul unei medieri sunt facute mereu de acelasi mediator, cu care astfel partile pot stabili un raport de apropiere.

Contact

Mediator Rusu Ionel

Strada Nicolae Titulescu
nr. 30, ap. 11
mun. Bacau

Telefon : 0723 588.627
               0743 792.410
               0334 806.880

Fax: 0234 510.510

E-Mail: rusuioneljr@yahoo.com
rusumediator@yahoo.com


Link-uri utile


Legislatie