Business picture

"Solutii mai bune, mai ieftine si mai rapide ale problemelor si disputelor sunt obtinute mai degraba prin mediere decat prin orice alte mijloace"
Fred S. Souk

Avantajele medierii

Mai ieftin. Medierea implica costuri semnificativ reduse fata de o procedura judiciara. Se evita cheltuielile de judecata, respectiv taxele judiciare de timbru, onorariile expertilor etc. Mai mult, daca pe parcursul unui proces civil, partile ajung la o intelegere pe calea medierii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru platite pentru investirea acesteia.

Mai rapid. Medierea permite o importanta economie de timp si evitatea stresului generat de un litigiu derulat in fata instantei de judecata, deoarece procesele dureaza un timp relativ indelungat. Prin mediere se ajunge, de regula, la o solutie in doar cateva ore Solutia rezultata in urma medierii este de tip castig-castig. Medierea permite gasirea de catre parti, cu ajutorul mediatorului, a unei solutii creative si eficiente de rezolvare a conflictului prin care nimeni nu pierde, toate partile castiga.

Confidentialitate asupra procesului. In comparatie cu instanta unde un numar variabil de personae pot cunoaste aspecte importante cu privire la conflictul in care sunt implicate partile, im mediere partile evita astfel sa-si faca publice problemele intr-o sala de judecata.

Partile decid singure asupra modului de solutionare a disputei. In principiu, partile pot lua decizii mai bune cu privire la solutionarea conflictului decat o autoritate din afara si tind sa respecte acordul cand sunt direct responsabile pentru rezultatul negocierilor.

Sedinta de mediere este stabilita in functie de programul partilor.In comparatie cu instanta unde partilor le este impus a se prezenta intr-o data specifica si la o anumita ora in sala de judecata, medierea ofera partilor oportunitatea de a stabili singure, in accord cu programul lor, data, ora si locul unde se va desfasura sedinta de mediere.

Partile au control total asupra procesului. Prin mediere partile pot sa negocieze in toate aspectele prin care conflictul poate sa fie solutionat. Sunt libere sa stabileasca ele insele termene, conditii, modalitati si sa stabileasca in functie de posibilitatile si necesitatile fiecaruia solutia perfecta.

Contact

Mediator Rusu Ionel

Strada Nicolae Titulescu
nr. 30, ap. 11
mun. Bacau

Telefon : 0723 588.627
               0743 792.410
               0334 806.880

Fax: 0234 510.510

E-Mail: rusuioneljr@yahoo.com
rusumediator@yahoo.com


Link-uri utile


Legislatie